2005-05-02

Trest smrti — mediálně oblíbené téma

Vládní krize skončila. Tak to zase vypadá, že média ztratila hlavní motiv a uchylují se k náhradním "lákadlům", aby si udržela svou nezadržitelně klesající prodejnost (en).

Lidovky, mé bývalé oblíbené noviny, on-line rozpatlávají jakýsi výzkum veřejného mínění. Velmi vhodně jsou zvoleny prezentované kategorie příznivců trestu smrti: důchodci a voliči ČSSD a KSČM. Ať žije první máj!

Nevím, co všichni pořád mají s trestem smrti. Mrtvý odsouzený již nemůže odčinit, co způsobil, ani žádným jiným způsobem přispět k blahu společnosti. A přitom by stačilo opět zavést galeje. Odsouzení k doživotním nuceným pracem by pak ještě alespoň zaplatili svůj pobyt ve vězení, nebo eventuelně pomohli spolufinancovat vězeňské výlohy. Už vidím ty reklamy: "Kupte si naše vražedně levné košile!".

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

"Kupte si naše vražedně levné košile!".
Tak to mě připomíná Kulhánka a nebo Pilipiuka :-)

Anonymní řekl(a)...

je mi lito tech co uz tu mezi nami nemohou byt jen proto ze,na ne nejaky vrah dostal zalusk z jakeho koliv (duvodu?)jsem opravdu pro TREST SMRTI...urcite by se s tim nebo pro to melo neco delat aby byl obnoven(kdyz ho ten pan primitivni vaclav zrusil)..kriminalita bude stoupat pokud se s tim nic neudela a tresty zustanou tak smesne...(vrah take nema pravo vzit nikomu zivot a stejne to udela)..TREST SMRTI A GALEJE-tohle vezni potrebuji!!!ZIVOT ZA ZIVOT!kriminalita by klesla a pak by si kazdy vrah rozmyslel jestli zabit nebo ne..dnes je normalni ze te odkrouhne nekdo jen tak pro zabavu.proste to na nej prislo a potrebuje si bodnout za smesnych treba 15 let,co dostane podle hloupeho zakona...ceska republika je obsazena vladou primitivu!sory ale jsem tak nastvany ze jsem to musel napsat....