2005-05-30

Auta stojí, vlaky jedou

... i když jinudy, než mají.

Vracím se takhle včera z víkendu. Chci jet později odpoledne z Pardubic do Prahy Libně a tak padla volba na rychlík 622, který z Pardubic vyjíždí z 16:34. Na Libni má být v za 59 minut, tj. v 17:33.

Do Kolína probíhá jízda hladce, až na to vedro :)

Jenže najednou se mě žena zeptá: "Hele, kde to jsme?". Podívám se z okna a vidím, že přijíždíme do Poděbrad! Jenže náš rychlík 622 má jet z Kolína přímo do Prahy. Při pohledu na hodinky, je mi jasné, že už to stejně včas nestihneme a začínám si užívat vyhlídkovou jízdu.

V Poděbradech nestavíme, ale v Nymburce ano. Na nástupišti stojí pár lidí. Informační tabule je prázdná, o našem vlaku ani zmínka. Do vlaku nasedá starší pán, jeho doprovod mu přeje "Šťastnou cestu". Myslím, že to bude potřebovat.

Chvíli se z dlouhé chvíle se ženou dohadujeme, jestli pojedeme přes Lysou nad Labem. Po chvíli cestování po mě neznámých kolejích (jak trať Praha - Kolín, tak Praha - Lysá - Nymburk znám poměrně dobře) se ocitáme opět na přímé trati z Kolína do Prahy.

Na nádraží v Libni vystupujeme v 17:28. Máme zpoždění 55 minut, tj. asi 100%. Žena se dožaduje satisfakce a chce se informovat, na důvod zpoždění. V hale však není otevřená ani jedna pokladna, ani kancelář ČD centra. Při pohledu na informační tabule je mi jasné, že v tom nejsme sami. Většina vlaků má od 30 do 60 minut zpoždění.

Kdyby alespoň nebylo takové vedro!

Žádné komentáře: