2006-01-20

EVE Online, celý vesmír možností

Již jste jistě uhodli (asi nejen podle nadpisu tohohle spotu) co teď momentálně asi hraju ;)

Jo, je to EVE Online. Vesmírné RPG pro více hráčů, vlastně pro velmi mnoho hráčů. Infrastruktura celé hry je soustředěna na jednom shluku (tzv. 'cluster') serverů a tudíž se téměř kdykoli můžete potkat s kýmkoli z ostatních cca 15 - 20.000 hráčů, kteří jsou zrovna přihlášeni. Takže žádné instance, žádné evropské a americké servery — všichni jsou takříkajíc jedna rodina. To s sebou přináší zajímavé možnosti.

Jednou z hlavních zajímavostí hry je volná ekonomika. Můžete nakupovat, prodávat, ale nejen to. Jestli je vám bližší kariéra průmyslového magnáta, můžete nakupovat suroviny a vyrábět zboží k prodeji. Nebo třeba můžete těžit suroviny a prodávat je buď tak jak jsou, nebo je rafinovat a prodávat je zpracované.

Ale asi největším lákadlem pro většinu z nás, vesmírných pilotů, je boj. I toho si můžete užít do sytosti. Ať si vyberete za cíl NPC piráty ('rats'), nebo ostatní hráče (nejlépe mimo sféru vlivu galaktické policie 'Concord') užijete si výbuchů (někdy i vlastní lodi) dosytosti.

Tohle všechno a mnohem víc je vám k dispozici za 19,95€ za první měsíc a 10,95 - 14,95 za další měsíce (více zde). Ale že jste to vy, tak mám pro vás 14 dní na zkoušku zdarma!



Takže jestli jsem vzbudil váš zájem, tak si stáhněte herního klienta a těším se na vás ve hře. Rád vám do začátku trochu poradím, mé jméno je "Darkness Cometh".

19 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pokud vás EVE Online zaujal, navštivte naše stránky http://eveonline.mapnet.cz, které jsou zatím jedinými oficiálními stránkamy o EVE. Ve hře vás rádi uvítáme na našem komunikačním kanále RVHP. Pokecáme, poradíme, pomůžeme vám v začátcích a bude se li vám v EVE líbit, můžete se přidat třeba k naší korporaci Royal Manticoran Navy.

Anonymní řekl(a)...

ano EVE Online me opravdu zaujal, ale nemám tolik peněz abych mohl každej měsíc platit cca 350 Kč.
Je to velká škoda, že to stojí tolik peněz, ale chápu že údržba serverů a vývoj hry něco stojí.
Ono pro Němce, Angličany, atd. to nic není zaplatit každej měsíc třeba 20 Eur (pro ně je to skoro jak 20 Kč, pro angličany ještě míň), takže Češi, Slováci, a další jsou neuvěřitelně znevýhodněni!!!

Anonymní řekl(a)...

Je sice pravda, že 20 euro je pro "západní" cizince minimální položka, ale ani pro Čecha to není zase tak strašné. Stačí se podívat na ceny kolem. Navíc zrovna u této hry se dají vhodným způsobem platby minimalizovat, nebo dokonce platit ze hry přes herní platidlo (ISK), za které se dá koupit game time cupon.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj vypadato velmi dobre ale mam problem s registraci, normalne jsem se registroval ale mam problem s trialcodem nevim kde ho mam vzit muzete poradit diky predem :)

Anonymní řekl(a)...

Uz jsem to vyresil nemusite odpovidat :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj jen bych se ctel zeptat nikde nemuzu zjistit jestli se to da hrat i pres joystik nebo jestli je bezducha hra typu klik doled sem clik bojuj! ????????????????

Anonymní řekl(a)...

Slyšel jsem že se EVE dá platit rovnou ze hry...že vydělávám a za různý itemy dostávám credicity a ty můžu měnit za měsíce hraní..je to tak? Jinak EVE mě taky velcie zaujala....

Mesiach řekl(a)...

EVE jsem videl u kamarada a je to hodne dobre ale silne pochybuji, ze za to platil. Neni nejaký freeservr na kterem se nemusi platit treba jako u WoWa atd. Dík za odpoved

Anonymní řekl(a)...

EVE jsem videl u kamarada a je to hodne dobre ale silne pochybuji, ze za to platil. Neni nejaký freeservr na kterem se nemusi platit treba jako u WoWa atd. Dík za odpoved

Anonymní řekl(a)...

Odkaz na 14-ti denní trial naleznete přímo na stránkách http://eveonline.mapnet.cz nebo na oficiálních stránkách http://www.eve-online.com.

Hra není a nejspíš nikdy nebude v češtině jako ostatně všechny online hry. Našich 300 hráčů pro ně něpředstavuje dost silný trh.

Hra se dá platit game time code a stojí cca 240 Kč na měsíc (pokud platíte na 3 měsíce dopředu). Pokud trávite u počítače hodně času, tak po cca 3-4 měsících hraní si na hru vyděláte a hrajete zadarmo, protože na oficiálních forech se dá koupit game-time-code za cca 400-450M ISK. Je to docela hodně, ale vřdycky se najde někdo, kdo vám ho za herní peníze legální cestou prodá.

EVE má dost velkou česko-slovenskou komunitu a je tu několik korporací (guild), které mají každá svůj vlastní program a zaměření, takže stačí se k jedné z nich přidat a všichni vám rádi s rozjezdem této hry pomůžou. U nás se mluví jen česky a slovensky :)

Anonymní řekl(a)...

lidi pls asi neni nakej neofik servr na EVE online cooo...:( :-D

Unknown řekl(a)...

Ja bych taky nejakej neplacenej server Bral protože nemam na zaplacení serverů které se platí,na to budu mít až od patnácti je mi 13 nikde si nevidelam ani korunu takže bych neco takovýho bral jestli je tak napiste

BitShepherd řekl(a)...

Asi tě zklamu, ale vzhledem k architektuře na které EVE Online běží je vytvoření nějakého privátního serveru téměř nemožné.

Myslím, že problematiku docela dobře shrnuje třeba tenhle článek (v angličtině).

Jediný způsob pro mladší hráče je zmentálnit rodiče, aby to sponzorovali. Nebo zkusit štěstí třeba na Amazon Mechanical Turk.

Sice jsem to v praxi nezkoušel, ale existují možnosti, jak získávat kupóny na nový herní čas i za ISK (herní měna).

Anonymní řekl(a)...

Hej lidi nevite kde se ty kupony unas daj sehnat?

BitShepherd řekl(a)...

Myslím, že tehnle článek pěkně přehledně shrnuje všechny možnosti platby za herní čas v EVE.

O čistě českých prodejcích Game Time Couponů nevím. Když jsem EVE hrál, tak jse platil měsíčně pomocí kreditní karty.

Jack.T řekl(a)...

Zdar.Hral jsem eve uz pred 3 leti ale behem 2 mesicu me to opustilo.ted jsem zacal hrat znovu a placeni neni problem.hraju uz 9 mesicu a mam vysoky skill ve vydelavani penez.takze pokud mate isk tak na oficialnim forum na eve strankach muzete primo meni isk za eve time code,je to chraneny proti podvodu.jinak cena porad stoupa.ted je okolo 510 000 000 isk....

Mrky řekl(a)...

Jestli hledáte kamarády, můžete se přidat do nejstarší korporace v eve online CHON - http://www.chon.biz

Flisker řekl(a)...

Pokud jde o placeni eve tak da se i za 270kc / mesic a to plati i pro aktivaci , kdyby nekdo chtel vedet jak tak staci pisnout na icq (318 897 178) a rad poradim ;)

Anonymní řekl(a)...

Prosím jak je to tedy s tou platbou? Platím i když zrovna nehraji, že se mi to počítá pořád? A jestli se dá stáhnout Vytvoření hrdiny v EVE Online. Chtěla bych si to jenom zkusit, abych se poté rozhodla. Prosím napište mi na email - leonkaonka@email.cz