2006-01-25

Guild Wars reloaded?

Skoro to vypadá, že si zase (téměř po půlroční pauze) zahraju Guild Wars. Předevčírem mi zaskajpoval (= zatelefonoval, jenže zadarmo) kamarád, že by si rád zahrál Guild Wars. Že prý ho už Diablo II na Battle.net už nebaví a chtěl by si vyzkoušet něco nového.

Namlsal se minulý víkend, kdy byla možnost si vyzkoušet v PvP soubojích nová povolání z Guild Wars: Factions (skrýnšoty zde), datadisku, který by měl vyjít někdy na jaře (no uvidíme). Herní klíče pro tuhle událost byly ale limitovány jen na víkend a tak není divu, že se ozval hned v pondělí, že prý by si chtěl Guild Wars vyzkoušet a jestli by se to nedalo nějak zařídit. Hm, samozřejmě, že dalo — zapůjčením herního účtu. Sice to asi není úplně v souladu s herními pravidly, ale proč proboha nedává ArenaNet nějaké trialy pro lidi, kteří si chtějí hru vyzkoušet? Například Eve Online má pro každého 14 dní zdarma na vyzkoušení.

Na svém účtu jsem už sice měl obsazeny všechny 4 pozice na postavy, ale což, vyhovět jsem mu chtěl a tak jsem musel jednu smazat. Volba padla na hraničáře (nekromantku, mnicha a mesmera jsem si nechal) a to asi proto, že bych si s ním (s ní, jmenovala se Unseen Evil a byla to ona ;) eventuelně hru ještě rozehrál. Takže jsem si změnil heslo a dal mu přístup.

Včera mi zase skajpoval a vypadalo to, že už o tom hodně uvažuje. Není divu, graficky je hra pěkná a herní mechanika také docela stojí za to — tedy jestli jste příznivci taktických soubojů. Jak to tak vypadá, tak se asi ke Guild Wars vrátím. Vypadá to, že MMOG bez měsíčních poplatků má také své výhody.

2006-01-20

EVE Online, celý vesmír možností

Již jste jistě uhodli (asi nejen podle nadpisu tohohle spotu) co teď momentálně asi hraju ;)

Jo, je to EVE Online. Vesmírné RPG pro více hráčů, vlastně pro velmi mnoho hráčů. Infrastruktura celé hry je soustředěna na jednom shluku (tzv. 'cluster') serverů a tudíž se téměř kdykoli můžete potkat s kýmkoli z ostatních cca 15 - 20.000 hráčů, kteří jsou zrovna přihlášeni. Takže žádné instance, žádné evropské a americké servery — všichni jsou takříkajíc jedna rodina. To s sebou přináší zajímavé možnosti.

Jednou z hlavních zajímavostí hry je volná ekonomika. Můžete nakupovat, prodávat, ale nejen to. Jestli je vám bližší kariéra průmyslového magnáta, můžete nakupovat suroviny a vyrábět zboží k prodeji. Nebo třeba můžete těžit suroviny a prodávat je buď tak jak jsou, nebo je rafinovat a prodávat je zpracované.

Ale asi největším lákadlem pro většinu z nás, vesmírných pilotů, je boj. I toho si můžete užít do sytosti. Ať si vyberete za cíl NPC piráty ('rats'), nebo ostatní hráče (nejlépe mimo sféru vlivu galaktické policie 'Concord') užijete si výbuchů (někdy i vlastní lodi) dosytosti.

Tohle všechno a mnohem víc je vám k dispozici za 19,95€ za první měsíc a 10,95 - 14,95 za další měsíce (více zde). Ale že jste to vy, tak mám pro vás 14 dní na zkoušku zdarma!



Takže jestli jsem vzbudil váš zájem, tak si stáhněte herního klienta a těším se na vás ve hře. Rád vám do začátku trochu poradím, mé jméno je "Darkness Cometh".

2006-01-12

Klávesnice Optimus ... tu musíte mít

A nebo taky ne, to záleží na Vás, ale jedno je jisté. Tohle skloubení výborné myšlenky a povedeného designu by mělo být k dispozici již 1.2.2006. Podle informací na stránkách tvůrce by měla klávesnice (mimo jiné):
  • stát méně než dobrý mobilní telefon
  • být open source (SDK bude volně k dispozici)
  • schopná zobrazit jakýkoli layout nebo jazyk
  • nezávislá na OS (schopná spolupracovat s jakýmkoliv OS v základním režimu)
Více na stránkách tvůrce. Už se moc těším, bylo by opravdu nádherné na něčem takovém pracovat.