2006-10-26

C64 Orchestra - retro symfonická hudba!

Jste-li podobného data výroby jako já, pak je možné, že jste ve svém mládí setkali s domácím počítačem Commodore 64. Tím setkáním myslím samozřejmě setkáním s některými z her. Tehdejší domácí počítače byly totiž převážně určeny (alespoň mi to tak vždycky připadalo) téměř výhradně jen pro hraní her.

Pokud jste tedy kdysi propadli kouzlu C64, tak vězte, že se konečně našel někdo znovu oživil slavné melodie z nejznámějších her tohoto osmibitu. Toto hudební těleso se nazývá 'C64 Orchestra', pochází z Holandska a své stránky má například na MySpace.com. Tam je také možné se namlsat - jejich profil totiž obsahzuje 4 skladby, které je možné si zdarma stáhnoutposlechnout ( *ehm* MP3 Gopher *ehm*).

A CD/DVD je prý už na cestě! No a na závěr tady máme jako vychutnávku sestřih z jejich prvního koncertu ...

2006-10-24

Nohavica - album zadarmo ke stažení!

Tak si právě pouštím tohle parádní poslední album od Jarka. No a u 13. songu (Staré dobré časy) jsem se rozhodnul, že to blognu :)

Album je ke stažení zadarmo a dokonce nabízí i distribuci pomocí BitTorrent protokolu (.torrent je tady).

Moc pěkné a energické písničky se smysluplným textem. Většina z nich je z koncertů, takže něco z té jejich parádní atmosféry je tam!

Go Jarku go!

2006-10-02

Vampire the Masquerade: Bloodlines - skvělá hra za babku

Tak jsem neodolal a za 299,- Kč jsem si v Globusu koupil Vampire the Masquerade: Bloodlines. Pokud vám jen trochu něco říkají 3D hry a nepohrdnete ani dobrou RPG, pak tohle je přesně hra pro vás.

Hra byla vypuštěna do světa lehce děravá, takže pokud také neodoláte a koupíte, vězte, že to chce určitě zalátat. Je potřeba nainstalovat oficiální patch a pak ještě i ten nejnovější neoficiální (aktuálně je to tenhle s číslem verze 2.9). Dokonce je k dispozici i čeština, ale nejsem si jist, jestli bude fungovat i s neoficiálním patchem. Sám mám radši hry v originále, ale je mi jasné, že pro spoustu lidí je to překážka a hru si tolik neužijí.